Kaplumbağa Tankınızın Su Kalitesini Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?
Su kaplumbağaları, günümüzde evlerde beslenilen en popüler sürüngenlerden biridir. Kaplumbağaları beslemek ve izlemek sizin için sakinleştirici ve keyifli bir deneyim olabilir.
Bununla birlikte, su kaplumbağaları çok hassas hayvanlardır ve kaplumbağanızın suyunu zamanı geldiğinde uygun bir şekilde değiştirmezseniz kaplumbağanız hastalanabilir veya hastalığa eğilimli bir hal alabilir. Sağlıklı ve mutlu bir kaplumbağa için tank suyu belirli aralıklarla kontrol edilmeli ve temiz bir su ile değiştirilmelidir..
İyi Su Kalitesine Nasıl Ulaşılır
İyi su kalitesi elde etmenin en önemli yöntemi belirli aralıklarla su değişimi yapmak, kaliteli bir kaplumbağa tankı filtresi kullanmak ve tank bakımı yaparak yosunlanmış tankı temizlemektir. Gerçekten bu kadar basit bir işlemdir.
Gelelim sık sık su değiştirme gerekçemize. Su kaplumbağaları yaşadıkları ortamı çok çabuk kirletebilen canlılardır ve tüm işlerini yaşadıkları suda içinde yaparlar. Yani su kaplumbağanız suda yaşar, suda yemek yer ve suda oynar. Bu nedenle, kaplumbağanızın tankında her zaman yüksek kaliteli su bulundurmanız kaplumbağanızın sağlığı için zorunludur. İki su değişimi arasındaki süreçte suyun temiz kalmasına yardımcı olmak için harici tank filtresi gibi yüksek kaliteli ürünler kullanabilirsiniz.
Su kaplumbağanız için ideal su parametreleri arayışınızda doğru beslenme de önemlidir. Kaplumbağanızı beslerken kaplumbağa tankına koyduğunuz her besini kaplumbağanın yediğinden emin olun. Tank suyunda amonyak birikmesini önlemek için yenmemiş yemler çıkarılılıp atılmalıdır.
Suyu Değiştirme Zamanını Gösteren İşaretler
Kaplumbağanızın suyunun değişmesi gerektiğini suya bakarak ve su kokusundan anlayabilirsiniz. Kaplumbağanızın tankı pis kokuyorsa veya tankta yosunlanmalar başlamışsa suyu değiştirme zamanı gelmiştir. İdeal olarak, koku kendini göstermeden önce tanktaki suyu değiştirmek daha doğrudur.
Yüksek kaliteli suyun korunmasına yardımcı olmak için iyi kalitede bir su filtresi (iç ünite veya harici filtre) kullanmak önemlidir. Katı organik atıkların daha kolay filtrelenebilmesi için parçalanmasına yardımcı olacak biyolojik kaplumbağa habitat temizleyici gibi bakteri solüsyonlarıda kullanabilirsiniz.
Özellikle akvaryumunuzda alt tabakada kum bulunduruyorsanız, su değişimi gerçekleştirmeden suyun uzun süre temiz kalmasını sağlayacak dipten pislik çekme yöntemi gibi yöntemler kullanabilirsiniz.
Su değişimlerinde dinlendirilmiş ve klorsuz su kullanmayı unutmayın. Değişim için kullanılacak suyun oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Kaplumbağanızın sağlığı için iyi ve kaliteli su çok önemlidir. Kaplumbağanızın tankı için bir bakım programı belirleyin ve buna bağlı kalın.
EVCİL HAYVAN DOSTLARIMIZ
-
Vidua macroura kafes ortamında üretilir mi?
-
Kuş Yemlerinin Çimlendirilmesi
-
Kuşlarda İyot Eksikliği
-
Kuşlarda Tüy Yolma Alışkanlıkları
-
Kuşlarda tüy çeşitleri ve tüy bakımı
-
Kuşlarda Bakteriyel Hastalıklar
-
Kuşlarda Gaga Kırılması veya Yaralanması
-
Kuşlarda Yumurta Sıkışması veya Yumurta Bağlanması
-
Kuşlarda Yaygın Göz Hastalıkları
-
Kuşlarda Hava Kesesi Akarı Enfeksiyonu
-
Balıklarda Mantar Enfeksiyonları Nasıl Gelişir
-
Kaplumbağa Tankınızın Su Kalitesini Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?
-
Kuşlarda Oluşan Tüy Kistleri
-
Kuşlar da Kalsiyumun Eksikliğinde ortaya çıkan semptomlar?
-
Muhabbet Kuşları Nasıl Beslenir ?