Ulusal Disiplinlerarası Çevre Kongresi
Sayın İlgili,
Günümüzde nüfus artışı, enerji ihtiyacı, tarımsal sorunlar, biyolojik çeşitliliğin yok olmasının yanı sıra, teknoloji ve sanayinin gelişimi ile çevre sorunları giderek artmaktadır. Oysa ekosistemin bir parçası olarak insanoğlu diğer canlılar ve cansız varlıklar ile arasında var olan dengeyi korumak zorundadır.
Çevre korunmasının yanı sıra eğitimsel, hukuksal, tıbbi, sosyo-ekonomik, ticari ve endüstriyel politikalar ile sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak insanoğlunun temel görevidir.
Akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, sanayi kuruluşları ve öğrencilerin de katkıları ile çevre sorunlarına uygulanabilir çözümler getirmek amacıyla Sakarya Üniversitesi'nde 14-16 Mayıs 2012 tarihlerinde Ulusal Disiplinlerarası Çevre Kongresi (Uluslararası Katılımlı) düzenlenmektedir.
Zengin yer altı su kaynakları, akarsu ve gölleri, florası, faunası, kuşların göç yolları üzerinde bulunması gibi birçok doğa güzelliği ile önemli tarihi ve kültürel değerlere sahip olan ilimizde düzenlenecek bu etkinliğimize katılımlarınızdan onur duyacağız.
KONU BAŞLIKLARI
- Örgün ve Yaygın Çevre Eğitimi Stratejileri
- Çevre Bilinci ve Toplum: Ulaşım, Nüfus Artışı, Kentleşme, Gürültü Kirliliği
- Halk sağlığı ve çevre: Çevre kirliliğinin insan sağlığı üzerine etkileri, önleyici tedbirler, tedavi şekilleri
- Tarım ve Çevre: Gübreleme, Tarımsal İlaçlar, Sulama, Monokültür, Çevre Kirliliğinin Yarattığı Tarımsal Sorunlar, Organik Tarım
- Doğal Hayatı Koruma: Biyolojik Çeşitlilik, Ormanlar, Sulak Alanlar, Su ürünleri, Çayır ve Meralar, Su kaynaklarının yönetimi
- Sürdürülebilir Kalkınma ve Çevre Kirliliği: Çevre Hukuku, Çevre Politikası, Çevre Sağlığı, Çevre Yönetimi ve Planlanması, Çevresel Etki ve Değerlendirme
- Çevre Kirliliğinin Önlenmesi ve Giderilmesine Yönelik İleri Teknolojiler: Biyoteknoloji, Genetik, Nanoteknoloji, Biyobozunur Malzemeler, Çevre Dostu Malzeme Üretimi
- Alternatif Enerji kaynakları: Biyoyakıtlar, Hidroelektrik Santralleri, Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Nükleer Enerji
- Çevre Kirliliği, Hava kirliliği ve kontrolü, Su ve atıksu arıtımı; Atıkların Arıtımı ve Değerlendirilmesi olmakla beraber bu başlıklarla sınırlı değildir.
- Çevre ile ilgili giderek artan sorunların ana kaynağı insanoğlunun faaliyetleridir.
- Bunun için çevreyi sorunları ile ekonomik, sosyal, politik, hukuksal, tıbbi yansımalarına dikkat çekilmeli ve çevre korumaya yönelik kalıcı davranış değişiklikleri yaratılmalıdır.
- Bilimsel toplantılar aracılığıyla, bilim insanlarının, politikacıların, sanayicilerin, kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kurum ve kuruluşların stratejik işbirliği kurabilmeleri ve uygulanabilir çözüm önerileri getirebilmeleri için gereken her adımın atılabilmesini sağlamak çok önemlidir.
AMACI
Bu bilimsel toplantının amacı;
- Ulusal bir çevre hareketinin oluşturulması ve sürdürülebilmesine yönelik akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, sanayi kuruluşları ve öğrencilerin de katkıları ile çevre sorunlarına uygulanabilir çözümler getirmek ve projeler ile işbirliğinin sağlanması, daha fazla irtibat ve koordinasyon için bir platform oluşturmaktır.
Hakan S. Soyhan
E-posta: hsoyhan@sakarya.edu.tr
E. Selcen Darçın
E-posta: esdarcin@gmail.com
Cengiz Gülen
E-posta: cevrekongresi@gmail.com
Gökhan Coşkun
E-posta: gcoskun@sakarya.edu.tr
SERENAS ULUSLARARASI TURİZM KONGRE ORGANİZASYON A.Ş.
Yeni Sülün Cad. Tekirler Sokak No: 5
34330 1. Levent – İSTANBUL
Tel : +90 212 282 33 73 (pbx)
Faks : +90 212 282 60 49
URL : www.serenas.com.tr
E-posta : info@udck2012.org
Prof. Dr. Muzaffer Elmas
Sakarya Üniversitesi Rektörü
ETKİNLİKLER
-
6. Uluslararası Biyosidal Kongresi
-
NeuroTalk, Nörobilim ve Nöromühendislik Günü
-
III. Kubiyogen Bilim Kongresi
-
6. "Yurttaş Botanik Bilginleri" Atölyesi
-
5. International Turkish Congress on Molecular Spectroscopy
-
I. Ulusal Biyolojik Bilimler Kongresi (16-18 Aralık 2021
-
4. Ulusal Uygulamalı Biyolojik Bilimler Kongresi
-
6. ICERAT - Uluslararası Çevre Araştırmaları ve Teknolojisi Kongresi
-
6.Ulusal Çevre Kongresi
-
6. Uluslararası Uygulamalı Biyolojik Bilimler Kongresi
-
10. Uluslararası Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi
-
7. Uluslararası Tarım Kongresi
-
4. Uluslararası Bitki Bilim ve Teknoloji Kongresi
-
8. Ulusal Tarım Kongresi
-
5. Uluslararası Zooloji ve Teknoloji Kongresi, (ICZAT-2021)