Aydın İlinin Mağaraları İncelendi
Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Hassas Alanlar Daire Başkanlığı Mağara Koruma Şube Müdürlüğü personelince Aydın İli sınırları içerisindeki mağaralarda incelemelerde bulunuldu.
Yapılan icelemelere Tarım ve Orman Bakanlığı Manisa 4. Bölge müdür yardımcısı M. İbrahim Çolak, DKMP Mağara Koruma Şube Müdürü Hamza Sezer, Orman mühendisi Serdar İncirci, peyzaj mimarı Münise Seçgin, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı müdürü Koray Aşık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube müdürü Egemen İşcan ve EKODOSD başkanı Bahattın Sürücü katıldı.
İnceleme yapılan mağaraların 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu kapsamında tanımlanan koruma statülerine kriterlerini sağlayıp, sağlamadıkları konusunda değerlendirmelerde bulunulmuştur.
Yapılan incelemelerde Milli Park içinde bulunan ve Bizans Döneminde kullanılan mağara kilise; tarihi yapısı, iki katlı olması ve içinde oluşan sarkıt ve dikitler açısından ilgi çeken mağaralardan biri oldu.
Karacasu'da ki Sırtlanini mağarası, Söke'de bulunan Malkayası Mağarası, Kuşadası'nda bulunan Yaren/Aslanlı ve yeni tespit edilen mağaralar Aydın ilinin önemli mağaraları arasında yer almaktadır.
İkinci gün Aydın ilinin doğal ve kültürel kaynak değerleri açısından en zengin bölgesi Latmos (Beşparmak) Dağları'nda bir tanıtım gezisi yapıldı.
Bafa Gölü Tabiat Parkı, Serçin Kışlası, Azap Gölü Ulusal Sulak Alanı, Karakaya Latmos ZTM ve Tarih Öncesi Kaya resimleri, geleneksel Latmos kültürünü sürdüren yöre insanları, jeolojik oluşumlar, Kutsal alanlar, Çörlenasar Kalesi, Herakleia gibi doğal ve kültürel zenginliklerin bulunduğu alanlar tanıtıldı.
Bahattin Sürüücü ( Facebook sosyal medya hesabından)
Ekoloji Haberleri
-
Biyoçeşitliliğin kitlesel yok oluşunu önlemek için Mart 2022, Cenevre BM görüşmelerine başlanıyor
-
Madran Dağları Neden Önemlidir
-
Nergisler Diyarı Karaburun’daydık
-
Yavaş Şehir Yenipazar’da Ekoturizme Dönük Çalışmalar Sürüyor
-
Kıyı Kuşlarını Kurtarmak... Bir Seferde Bir Yolculuk
-
Yeni organizmanın keşfi, atık su arıtımında ortak sorunu çözebilir.
-
TEMA: Her yıl ortalama 75 milyar ton toprak erozyona uğruyor
-
ABD, dünyanın en büyük plastik kirleticisi
-
Küresel Isınma, Daha Fazla Isınmaya Neden Oluyor
-
Değişen Kutup iklimi koşulları savunmasız türleri nasıl etkiliyor
-
Yeşilköy’de”Çed Olumlu” Kararının İptalini Danıştay Onayladı
-
Su Yoksa Hayat Da Yok
-
Azap Gölü’nde Ekoturizm İncelemesi
-
İklim değişikliği alerji mevsimini daha da kötüleştiriyor.
-
BM raporu, her yıl 900.000 tondan fazla gıda atıldığını ortaya koymakta